hester

hester coolen

concept en initiatief
info@designday.nl

Hester Coolen is de initiatiefnemer van Designday. Als ontwerper/meubelmaker leerde ze alle ins en outs van de creatieve beroepspraktijk kennen. In 2010 verlegde ze haar focus naar de ontwikkeling van het podium & community Designday, waarvoor ze dit team over de jaren heeft samengesteld. Vanaf medio 2015 opereert ze tevens als conservator voor het Elisabeth Strouven Fonds, waar Maastrichte ontwerpers/makers een podium krijgen. Ze is ook nauw betrokken bij het vormgeven van het masterplan van gemeente Maastricht: ‘Made in Maastricht’, gericht op de ontwikkeling van de creatieve sector in de stad.

><

team__0014_andrea

andrea bertus

art direction & grafisch ontwerp
artdirector@designday.nl

Andrea Bertus heeft haar eigen ontwerpbureau voor grafische vormgeving in Maastricht (Ontwerpburo Bertus).
Vanaf de eerste editie bepaalt ze het gezicht van Designday. Als art director bemoeit ze zich vrijwel overal mee en bewaakt ze de identiteit van Designday.

><

 

team__0002_sophie

sophie van der weerd

online media
online@designday.nl

Middels onderzoek, organisatie en communicatie heb ik het doel de innovatieve (design)industrie en het culturele veld te stimuleren en te ondersteunen. Mijn ervaringen als maker, onderzoeker en organisator hebben mij gevormd tot een creatieve, leergierige, analytische en pro-actieve duizendpoot. Naast Designday ben ik op zoek naar andere kansen waarin ik mijn kwaliteiten kan benutten. Binnen het team van Designday ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor de online communicatie. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de verdere ontwikkeling van het evenement en het side-program.

><

team_monique

monique eillebrecht

coördinator
backoffice@designday.nl

In januari 2017 werd ik gevraagd me aan te sluiten bij het Designday-team als verantwoordelijke voor de infobalie. Aangezien ik een dergelijk evenement in Maastricht heel waardevol vind en van regelen en organiseren houd, hoefde ik niet lang na te denken.
Zelf ben ik afgestudeerd van de academie in Maastricht (1986) als kledingontwerper en heb bij diverse kledingmerken in de randstad gewerkt. Terug in Limburg heb ik in 1998 mo design gesticht en ontwerp ik als freelancer collecties voor diverse merken. Daarnaast ben ik sinds 2011 verbonden aan MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) als docent. Met 30 jaar ervaring hoop ik een toegevoegde waarde voor Designday te zijn.

><

 

team__0005_claudia

claudia wouters

marketing & communicatie
marketing@designday.nl

Het ontwikkelen van marketing- en communicatieconcepten, strategieën en brandig is mijn passie! Met veel enthousiasme richt ik mij op het branden van Designday, met als doel ons nóg beter op de kaart te zetten. De combinatie van marketing én design is voor mij – als interieurontwerper en marketingcommunicatie-specialist – een match made in heaven!

ps. Designday staat open voor nieuwe samenwerkingsverbanden en inspirerende initiatieven. Draag jij design een warm hart toe en wil je onderdeel worden van onze community? Dan drink ik graag een cappuccino met jou! Let’s meet: marketing@designday.nl.

><

veerle verbakel

pr & communicatie
pers@designday.nl

Met Belgische roots en een economische achtergrond werkt Veerle Verbakel al meer dan tien jaar in de designsector. Dankzij Gitzwart, het design consultancy bureau dat ze met haar Nederlandse partner Priscilla Machils heeft opgericht heeft ze een breed internationaal netwerk. Via Veerle Verbakel Gallery, haar design art gallery, cureert ze hedendaagse designers om innoverende objecten te ontwerpen. Daarnaast is ze lid van de Raad van Bestuur van het kunstentijdschrift Oogst Magazine en schrijft ze over design voor TL Magazine.

><

team__0007_sanne

sanne konings

trendtours

Ik ben Sanne Konings, een ambitieuze toekomst verkenner met veel ambitie en talenten. Ik ben een vrouw met een missie, een missie om op mijn manier iets bij te dragen aan ‘de wereld’. Niet door er over te praten, maar door echt te doen. Het scannen van de wereld, het opzoek gaan naar signalen die ons vertellen dat dingen aan het veranderen zijn, is iets waar ik goed in ben en het meest interessant vind. Door mijn immense nieuwsgierigheid naar het ‘hoe’ en ‘waarom’ verdiep ik mijzelf in trendonderzoek & toekomst denken. Binnen Designday ben ik dan ook verantwoordelijk voor de trendpitches & trendtours. Ik zie mijn werk als baanbrekend. In de zin van het introduceren van nieuwe trends als een andere manier van denken. Het loslaten van je denkpatronen en het realiseren van groei en ontwikkeling en hoe je dat doet.

><

team__0008_joris

joris vroemen

fotograaf & beeldbewerking

Joris verzorgt de beeldbewerking en de fotografie voor Designday. Hij is beroepsmatig al vele jaren werkzaam in de commerciële fotografie en fotobeeldbewerking voor brochures en magazines. Het maken van eigen werk is zijn grootste passie.

><

team__0011_malou

maloe janssen

horeca

Hey hallo, ik ben Maloe en nog maar net betrokken bij Designday. Als nieuwkomer ben ik de komende editie verantwoordelijk voor de horeca en dan met name het drankgedeelte. Al sinds mijn 15de werk ik in de horeca. Ik heb op vele locaties en op veel diverse evenementen ervaring opgedaan. Tevens heb ik een evenementen management opleiding gevolgd. Het spreekt dus voor zich dat ik het meewerken aan Designday in Maastricht erg te gek vind. Ik zie uit naar de volgende editie!

><

team__0013_erik

erik hoedemakers

expobouw

Erik Hoedemakers is ontwerper en maker van meubels. Zijn atelier (Atelier 4D) is gevestigd in de MOSA Decorfabriek te Maastricht, dezelfde locatie waar Designday zich al vaker afspeelde.
Sinds 2014 maakt hij deel uit van het vijfkoppige expoteam, dat voorafgaand aan het event de standbouw voor zijn rekening neemt.

><

team__0012_coert

coert hutzemakers

expobouw

Ik ben Coert Hutzemakers, afgestudeerd aan de opleiding People and Business Management te Sittard en betrokken bij Designday sinds 2014. Via mijn baan in de autoverhuur heb ik in 2014 het transport geregeld en dit heb ik in 2015 uitgebreid met het opbouwen van dit evenement. Mijn interesse voor design en het werken met en voor deze groep hardwerkende mensen zorgt ervoor dat ik dit met veel enthousiasme doe en blijf doen.

><

limmy

limmy scheres

veilingmeester

><

 vorm_ogen

roderick ramaekers

koffie

><

 vorm_ogen

marc de vree

expobouw

><

vorm_ogen

lucas thissen

expobouw

><

vorm_ogen

luc bartholome

troubleshooter

><

vorm_ogen

wilfred helmig

webmaster

><

vorm_ogen

milo kusmic

beeld & geluid

><

vorm_ogen

richard dreier

bediening techniek

><