Topstukken gezocht

Een handgemaakte exclusieve stoel, een unieke keramische vaas, een kast met ingelegde houtsoorten, of een opmerkelijke prototype bureaulamp. Veel ontwerpers hebben wel zo’n bijzonder ontwerp ergens in de studio staan dat nooit het daglicht ziet. Maar nu krijg je de kans om prototypes en unica in te zenden voor de ‘Designers for Design veiling’.
Op zondag 27 mei 2018 staat de bekende veilingmeester, kunstenaar en performer Limmy Scheres weer klaar op de vloer van het event Designday. Om klokslag 16 uur brengt hij op zijn kenmerkende ludieke wijze de meest exclusieve en unieke designstukken onder de hamer.
Ontwerpers en hun ontwerpen zijn in goed gezelschap van een exclusief designminnend publiek en van verzamelaars voor wie de veiling een uitgelezen kans is om ter plekke een topstuk te bemachtigen en de aanwinst meteen mee naar huis te nemen.

><

Zondag 27 mei 2018, 16.00 uur
Designday’s ‘Designers for Design veiling’
Decorfabriek, Meerssenerweg 215, Maastricht. 

><

 De procedure

-Ontwerpers kunnen tot vrijdag 11 mei 2018, 18 uur hun te veilen werken inzenden via online@designday.nl.
-De designer bepaalt zelf het startbod. De veilingmeester, probeert de biedingen uiteraard zo hoog mogelijk op te drijven.
De experts van Designday bekijken de bijzondere designstukken voordat ze onder de hamer gaan.
-De opbrengst van de veiling wordt 50/50 verdeeld tussen de ontwerpers en stichting Platvorm, de organisatie achter Designday. Met deze inkomsten tonen ontwerpers dat ze Designday een warm hart toedragen bij het ondersteunen van (jong) ontwerptalent.
-De transacties worden ter plekke afgehandeld; er is een pinautomaat aanwezig voor het afrekenen van de veilingstukken. De nieuwe eigenaren nemen hun aankopen meteen mee naar huis.

><

 

vorm_hamer