Het Parcours 2017

Op zondag 10 september vindt de opening van het culturele seizoen, het Parcours, plaats in Maastricht. Designday heeft voor deze gelegenheid ontwerper en kok Cas Driessen gevraagd een pop-up event te cureren en een culinaire performance op een bedje van design te verzorgen.

Let op! Er is ieder uur plek voor slechts voor 2 gelukkigen om van de gehele culinaire ervaring te genieten. Je kunt je interesse hiervoor aangeven tijdens Het Parcours bij onze stand op Mosae Forum.

><


><

CAS DRIESSEN

ontwerper en kok

“Doordat ik mijn ervaringen als zelfstandig werkend kok en vormgever combineer, ontwikkel ik een progressieve gastronomische filosofie. Daarbij worden de sensorische smaakbeleving, praktische toepassing en conceptueel denken samengevoegd. Door het publiek van het Parcours in contact te laten komen met een nieuwe, sociale vorm van de Nederlandse gastronomie vraag ik aandacht voor het belang van het delen van voedsel en cultuur. Dit heb ik vormgegeven middels eigen werk en dat van andere vormgevers.”

><

Deelnemende ontwerpers

Cas Driessen

Heritage

Het breken van brood en het delen van voedsel staat overal ter wereld symbool voor het scheppen van een band, wat de sociale aard van de mens laat zien. ‘Heritage’ verrijkt de culinaire ervaring met voorwerpen die de interactie met elkaar aan tafel versterken. Daardoor wordt er meer bewustzijn gecreëerd over ons bijzondere, multiculturele en sociale culinaire erfgoed.

www.casdriessen.com

><

Hendrik Jan Soet

“Het leven van mijn twee tantes draait om het goed onderhouden van de groententuin van mijn overleden grootouders. Hierin volgen zij de seizoenen en zijn zij zelfvoorzienend in het kweken van hun eigen groenten. Ik breng een ode aan de manier waarop zij zaden kweken door deze methode te versimpelen bet behulp van materialen uit hun directe omgeving.”

www.hendrikjansoet.nl

><

Iris Claessens

My mother’s nature

“Van jongs af aan verzamelde ik alles wat ik om me heen vond waaronder bloemen, bessen en insecten. Aan deze vondsten zitten herinneringen gekoppeld. De wereld waarin ik nu verzamel is dezelfde als vroeger, toch lijkt dit niet zo. Ik besef nu pas hoe kwetsbaar we zijn als mens. Deze fragiliteit van het leven leg ik vast in mijn werk.”

www.irisclaessens.nl

><

Riccardo Belli

Zowel emotie als functionaliteit spelen een grote rol in de ontwerpen van Riccardo Belli. Hij gelooft dat ontwerp ons verder kan laten kijken op emotioneel, poëtisch, experimenteel en functioneel vlak. Naast de voedsel gerelateerde producten die hij ontwerpt, maakt hij digitale 3D visualisaties voor verschillende bedrijven, uiteenlopend van horeca tot sierraad ontwerp.

www.riccardobelli.nl

><

Miriam Harig

DIN X COLLECTION 2017 

We leven in een constant veranderende wereld met steeds andere leefomstandigheden en een andere behoefte. Producten zijn er om gebruikt te worden. Daarom kan DIN X steeds weer aangepast worden naar de wensen van de gebruiker. Net als DIN papier met eindeloze mogelijkheden. Je gooit je meubilair niet weg, je verandert het naar de gewenste situatie op dat moment.

www.miriamharig.com

><

Marleen Boot

Furni fu ture collectie

Moe van alle tijdelijke, lage kwaliteits producten waartussen we ons tegenwoordig bevinden heeft Marleen deze collectie gecreëerd. Een tafel, stoelen en servies die voor de verandering langer dan een generatie mee kunnen gaan. Om haar belofte kracht bij te zetten geeft ze 100 jaar garantie op deze producten. Het resultaat is een 100% transparant product van 100% Nederlandse materialen.

www.marleenboot.nl

><

Karlijn Krijger

Investigation 8

Investigation 8 is een onderzoek naar het ontwerp systeem 8. Dit systeem maakt gebruik van slechts één patroon en een ‘zero-waste’ principe. Daarnaast is er rekening gehouden met de belangen van de drager, de functie van het stuk en het evenement waar de kleding gedragen zal worden. Speciaal voor het Parcours is er een nieuw stuk ontworpen

www.investigation8.com

foto Maite de Lorenzo Bollen, make-up & haar Marly van den Bosch, model Eefke de Wouw

><

SPONSOREN

Barnaluz

BARNAluz vinos is een enthousiast team dat op kleinschalige wijze wijnen importeert en verkoopt. Sinds enkele jaren is BARNAluz de vaste leverancier voor Designday.  Ook particulieren kunnen bij ons terecht voor  betaalbare  kwaliteitswijnen.  Wij importeren rechtstreeks uit Catalunya en de zuidelijke Côtes du Rhône.

www.barnaluz.nl

><

Daily Fresh Food

Daily Fresh Food is ervan overtuigd dat goed eten de ideale basis is voor een vitaal leven. Vakmanschap en ambachtelijkheid staan dan ook centraal sinds 1936. Samen met ons netwerk van leveranciers staan wij garant voor de allerbeste ingrediënten. Daily Fresh Food is een totaalleverancier in groente, fruit, vlees én vis. Door kennis van onze horecaklanten en gastronomie leveren wij echt maatwerk. Better food, better life.

www.dailyfreshfood.nl

><

Vedett

www.vedett.com

><

Eyserhalte

www.eyserhalte.nl

><

’t Wycker Cabinet

www.wyckercabinet.nl

><

Puur Aroma

www.puur-aroma.com

><