hester

hester coolen

concept en initiatief
info@designday.nl

Hester is initiatiefnemer van Designday. Als ontwerper/meubelmaker leerde ze alle ins en outs van de creatieve beroepspraktijk kennen. Maar in 2010 verlegde ze haar focus naar de ontwikkeling van podium & community Designday, waarvoor ze dit team over de jaren heeft samengesteld. Vanaf 2015 is ze tevens conservator van het Elisabeth Strouven Fonds, waar ze Maastrichtse ontwerpers/makers een podium biedt. Hester is ook nauw betrokken bij het vormgeven van het masterplan van de gemeente Maastricht: ‘Made in Maastricht’, gericht op de ontwikkeling van de creatieve sector in de stad.

><

team__0014_andrea

andrea bertus

art direction & grafisch ontwerp
artdirector@designday.nl

Andrea heeft haar eigen ontwerpbureau voor grafische vormgeving in Maastricht (Buro Bertus), waar ze met grote betrokkenheid voor haar opdrachtgevers met vorm, kleur, strakke belijning, poëtische, heldere en subtiele typografie de mooiste ontwerpen maakt. Als art director van Designday bemoeit ze zich vrijwel overal mee. Maar bovenal bepaalt ze vanaf de eerste editie het gezicht van het platform, en bewaakt ze de identiteit zorgvuldig.

><

 

team__0002_sophie

sophie van der weerd

online media
online@designday.nl

Door middel van onderzoek, organisatie en communicatie wil Sophie de innovatieve (design)industrie en het culturele veld stimuleren en ondersteunen. Haar ervaringen als maker, onderzoeker en organisator hebben haar gevormd tot een creatieve, leergierige, analytische en pro-actieve duizendpoot. Binnen het team van Designday is ze verantwoordelijk voor de online communicatie. Daarnaast is ze ook betrokken bij de ontwikkeling van het evenement en het randprogramma. Buiten Designday is ze altijd op zoek naar kansen waarin ze haar kwaliteiten kan benutten.

><

team_monique

monique eillebrecht

coördinator
backoffice@designday.nl

Sinds 2017 is ze verantwoordelijk voor de infobalie van Designday. Omdat ze een dergelijk evenement in Maastricht waardevol vindt en van regelen en organiseren houdt, past de rol als gegoten. Afgestudeerd als modeontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht, werkte ze bij diverse kledingmerken in de Randstad. Terug in Limburg startte ze in 1998 mo design waar ze als freelancer collecties voor diverse merken ontwierp. Sinds 2011 is Eillebrecht als docent verbonden aan MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design). Met dertig jaar ervaring biedt ze veel toegevoegde waarde aan Designday.

><

 

team__0005_claudia

claudia wouters

marketing & communicatie
marketing@designday.nl

Het ontwikkelen van marketing- en communicatieconcepten, strategieën en branding is haar passie. Met veel enthousiasme richt ze zich op het branden van Designday, met als doel het platform nog beter op de kaart te zetten. De combinatie van marketing én design is voor haar – als interieurontwerper en marketingcommunicatie-specialist – een match made in heaven.
ps. Designday staat open voor nieuwe samenwerkingsverbanden en inspirerende initiatieven. Draag jij design een warm hart toe en wil je onderdeel worden van onze community? Dan drink ik graag een cappuccino met jou! Let’s meet: marketing@designday.nl.

><

nina simons

side program
sideprogram@designday.nl

Nina studeerde in december 2014 af aan de Design Academy Eindhoven, richting Man and Well Being. Daarna startte zij in Maastricht haar eigen bedrijf als ‘Visueel Verteller’. Design is voor haar een middel om een gecompliceerde boodschap op een visuele wijze tot haar essentie samen te vatten, en daarmee een blijvende indruk achter te laten op de ontvanger. Van het ontwerpen van een tentoonstelling tot het bedenken en maken van film, of het ontwikkelen van workshops; de boodschap bepaalt het middel voor haar vertellingen.Voor Designday zal zij zich richten op hoe de invulling van het nevenprogramma de algehele boodschap kan versterken.

><

viveka van de vliet

copywriter
tekst@designday.nl

Viveka maakte 25 jaar geleden een vliegende start als freelance journalist bij Het Jeugdjournaal en Het Parool. Met inmiddels een groot netwerk in de creatieve wereld, interesse in kunst, fotografie, architectuur en gespecialiseerd in design, schrijft ze vanuit haar bedrijf Goed Verhaal voor talloze kranten, tijdschriften, musea, websites, kunst- en designboeken. Ze volgt graag de jongste generaties creatieven; samen met curator Anne van der Zwaag richtte ze ‘Creative Consult – eerste hulp voor creatieven’ op, waarbij ze beginnende ontwerpers op weg helpt met teksten en advies. Ook voor Designday hoopt ze veel mooie teksten te schrijven.

><

 

limmy

limmy scheres

veilingmeester

Performer, tekenaar, beeldend kunstenaar met verschillende kunstboeken en exposities op zijn naam. Maar Scheres is ook veilingmeester. In die rol is hij al sinds de start in 2010 betrokken bij Designday. Als veilingmeester van de ‘Designers for Design veiling’ brengt hij elk jaar een bijzondere collectie designstukken – unica of kleine series – op onnavolgbare wijze onder de hamer.

><

team__0008_joris

joris vroemen

fotograaf & beeldbewerking

Joris verzorgt de beeldbewerking en de fotografie voor Designday. Hij is als professioneel fotograaf al vele jaren werkzaam in de commerciële fotografie en fotobeeldbewerking voor diverse brochures en magazines. Het maken van vrij werk is zijn grootste passie. Hierin laat hij zich inspireren door allerlei onderwerpen: van sneeuwlandschappen tot reflecties van licht in allerlei materialen.

><

team__0013_erik

erik hoedemakers

expobouw

Erik is ontwerper en meubekmaker. Zijn atelier (Atelier 4D) is gevestigd in de MOSA Decorfabriek in Maastricht, dezelfde locatie waar Designday zich al vaker afspeelde. Sinds 2014 maakt hij deel uit van het vijfkoppige expoteam, dat voorafgaand aan het event de standbouw voor zijn rekening neemt.

><

team__0012_coert

coert hutzemakers

expobouw

Coert is afgestudeerd aan de opleiding People and Business Management in Sittard en sinds 2014 betrokken bij Designday. Via een baan in de autoverhuur regelde hij in 2014 het transport, in 2015 breidde hij zijn taken uit met het opbouwen van het evenement. Zijn interesse in design en het werken met en voor deze groep hardwerkende mensen, maakt dat hij dit werk met veel enthousiasme doet.

><

team__0011_malou

maloe janssen

horeca

Maloe is verantwoordelijk voor de horeca – met name de drank – tijdens de komende editie van Designday. Al sinds haar vijftiende werkt ze in de horeca en deed ze veel ervaring op bij diverse evenementen en op verschillende locaties. Tevens volgde Maloe een evenementen-management opleiding. Het spreekt voor zich, zegt ze, dat meewerken aan Designday in Maastricht te gek is.

><

michiel van poecke

expobouw

Michiel is ontwerper en meubelmaker. Een gepassioneerde vakman. Hij deelt een werkplaats met Erik Hoedemakers in de Decorfabriek aan de Meerssenerweg in Maastricht, tevens de locatie van Designday. Hier bedenkt, tekent en maakt hij zijn eigentijdse ontwerpen gestoeld op klassieke verbindingen. Hij werkt liever met lokaal hout dat hij zelf heeft gezaagd, dan met geïmporteerde op maat gezaagde planken. Michiels tijdloze ontwerpen gaan een leven lang mee – of nog langer – dus veel duurzamer kan bijna niet. Michiel maakt sinds 2015 deel uit van het opbouwteam van Designday.

><

Cas Driessen

openingsdiner

Cas is zowel zelfstandig kok als designer. Hij is in 2017 afgestudeerd aan MAFAD. Zijn ontwerpen sluiten perfect aan bij zijn rol als culinaire kok. Hij maakt bijzonder gebruiksgoed van porselein en glas, bestek van zilver en goud, voor aan en rondom de tafel. Design waarin aspecten van ons Nederlandse sociale, culinaire erfgoed zijn verwerkt. Voor Het Parcours 2017 in Maastricht, vroeg Designday hem in de pop-upbox op Mosae Forum een minirestaurantje te runnen, met ieder uur een mini-designcouvert voor twee. In 2018 pakt hij het grootser aan: Cas verzorgt het openingsdiner van het event Designday op 25 mei in de Decorfabriek.

><

marc de vree

expobouw

Marc de Vree is de voorman tijdens het opbouwen van de expo. Hij geeft leiding aan een team van in totaal 5 doorgewinterde meubelmakers en interieurbouwers, die in een krappe week tijd de Decorfabriek omtoveren tot een fraaie expositieruimte. Hij bouwt daarnaast regelmatig -deels op locatie, deels in eigen werkplaats- exposities voor andere opdrachtgevers.

><

vorm_ogen

lucas thissen

expobouw

><

vorm_ogen

milo kusmic

beeld & geluid

><

vorm_ogen

richard dreier

bediening techniek

><

vorm_ogen

wilfred helmig

webmaster

><