hester

hester coolen

concept en initiatief
info@designday.nl

Hester is initiatiefnemer van Designday. Als ontwerper/meubelmaker leerde ze alle ins en outs van de creatieve beroepspraktijk kennen. Maar in 2010 verlegde ze haar focus naar de ontwikkeling van podium & community Designday, waarvoor ze dit team over de jaren heeft samengesteld. Vanaf 2015 is ze tevens conservator van het Elisabeth Strouven Fonds, waar ze Maastrichtse ontwerpers/makers een podium biedt. Hester is ook nauw betrokken bij het vormgeven van het masterplan van de gemeente Maastricht: ‘Made in Maastricht’, gericht op de ontwikkeling van de creatieve sector in de stad.

><

team__0002_sophie

sophie van der weerd

online media
online@designday.nl

Door middel van onderzoek, organisatie en communicatie wil Sophie de innovatieve (design)industrie en het culturele veld stimuleren en ondersteunen. Haar ervaringen als maker, onderzoeker en organisator hebben haar gevormd tot een creatieve, leergierige, analytische en pro-actieve duizendpoot. Binnen het team van Designday is ze verantwoordelijk voor de online communicatie. Daarnaast is ze ook betrokken bij de ontwikkeling van het evenement en het randprogramma. Buiten Designday is ze altijd op zoek naar kansen waarin ze haar kwaliteiten kan benutten.

><

team_monique

monique eillebrecht

bestuurslid

Sinds 2017 is ze verantwoordelijk voor de infobalie van Designday. Omdat ze een dergelijk evenement in Maastricht waardevol vindt en van regelen en organiseren houdt, past de rol als gegoten. Afgestudeerd als modeontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht, werkte ze bij diverse kledingmerken in de Randstad. Terug in Limburg startte ze in 1998 mo design waar ze als freelancer collecties voor diverse merken ontwierp. Sinds 2011 is Eillebrecht als docent verbonden aan MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design). Met dertig jaar ervaring biedt ze veel toegevoegde waarde aan Designday.

><

 

team__0008_joris

joris vroemen

fotograaf & beeldbewerking

Joris verzorgt de beeldbewerking en de fotografie voor Designday. Hij is als professioneel fotograaf al vele jaren werkzaam in de commerciële fotografie en fotobeeldbewerking voor diverse brochures en magazines. Het maken van vrij werk is zijn grootste passie. Hierin laat hij zich inspireren door allerlei onderwerpen: van sneeuwlandschappen tot reflecties van licht in allerlei materialen.

><

team__0011_malou

maloe janssen

horeca

Maloe is verantwoordelijk voor de horeca – met name de drank – tijdens de komende editie van Designday. Al sinds haar vijftiende werkt ze in de horeca en deed ze veel ervaring op bij diverse evenementen en op verschillende locaties. Tevens volgde Maloe een evenementen-management opleiding. Het spreekt voor zich, zegt ze, dat meewerken aan Designday in Maastricht te gek is.

><

michiel van poecke

expobouw

Michiel is ontwerper en meubelmaker. Een gepassioneerde vakman. Hij deelt een werkplaats met Erik Hoedemakers in de Decorfabriek aan de Meerssenerweg in Maastricht, tevens de locatie van Designday. Hier bedenkt, tekent en maakt hij zijn eigentijdse ontwerpen gestoeld op klassieke verbindingen. Hij werkt liever met lokaal hout dat hij zelf heeft gezaagd, dan met geïmporteerde op maat gezaagde planken. Michiels tijdloze ontwerpen gaan een leven lang mee – of nog langer – dus veel duurzamer kan bijna niet. Michiel maakt sinds 2015 deel uit van het opbouwteam van Designday.

><

team__0013_erik

erik hoedemakers

expobouw

Erik is ontwerper en meubekmaker. Zijn atelier (Atelier 4D) is gevestigd in de MOSA Decorfabriek in Maastricht, dezelfde locatie waar Designday zich al vaker afspeelde. Sinds 2014 maakt hij deel uit van het vijfkoppige expoteam, dat voorafgaand aan het event de standbouw voor zijn rekening neemt.

><

marc de vree

expobouw

Marc de Vree is de voorman tijdens het opbouwen van de expo. Hij geeft leiding aan een team van in totaal 5 doorgewinterde meubelmakers en interieurbouwers, die in een krappe week tijd de Decorfabriek omtoveren tot een fraaie expositieruimte. Hij bouwt daarnaast regelmatig -deels op locatie, deels in eigen werkplaats- exposities voor andere opdrachtgevers.

><

vorm_ogen

lucas thissen

expobouw

><

vorm_ogen

milo kusmic

beeld & geluid

><

vorm_ogen

richard dreier

bediening techniek

><

vorm_ogen

wilfred helmig

webmaster

><