In 2013 is het Comité der dwarsverbanden opgericht door Platvorm. Dit gezelschap bestaat uit een aantal sleutelfiguren uit het bedrijfsleven en het culturele veld. De opzet van het Comité is het leggen van dwarsverbanden tussen designers en het bedrijfsleven en weerspiegelt bovendien het draagvlak waarop Designday mag rekenen.

chequitanahar

chequita nahar

Chequita is directeur van de MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts & Design) in Maastricht. De Academie ondersteunt de activiteiten van Designday op verschillende manieren.

><

marcjansen

marc janssen

Marc begon, na een carrière als advocaat, een praktijk als juridisch adviseur. Zijn opdrachtgevers bevinden zich voornamelijk in het culturele veld. Op deze manier weet hij zijn werk te combineren met zijn grote passie: kunst. Ook voor Platvorm heeft hij hand- en spandiensten verricht.

><

marcelvankasteren

marcel van kasteren

Marcel zet zich al sinds jaar en dag in voor de kleine creatieve beroepspraktijken in Limburg. Veel ondernemers uit de creatieve sector wisten de weg naar het Starterscentrum al te vinden: “starten doe je niet alleen.”

><

maurice-mentjens

maurice mentjens

Maurice is interieurontwerper. Hij verwierf faam met de inrichting van winkels, horeca, kantoren en met zijn tentoonstellingsconcepten. Zijn bureau is drievoudig winnaar van de Dutch Design Award. Opdrachtgevers zijn o.a. het Bonnefantenmuseum en Amsterdam Airport Schiphol.

><

mathieubruls

mathieu bruls

Het werkterrein van Mathieu beslaat opdrachten in stedenbouw, architectuur, interieurarchitectuur & productontwerp. Onlangs ontving hij de Victor de Steursprijs van de stad Maastricht. Hij is tevens de initiator van ondernemershuisAlex 51 en van de bijbehorende tentoonstelruimte Alex51gallerY.

><

matu

matu huijbregts

Als directeur van het Centrum voor de Kunsten in Roermond stond zij aan de wieg van het concept voor de ECI cultuurfabriek, dat onlangs werd geopend. Ze houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met activiteiten voor het Prins Bernhard Cultuurfonds en legt verbanden, netwerkt, in de culturele wereld.

><

paultlam

paul ’t lam

Paul van Communicatiebureau Apostrof is een communicatieman pur sang.

><

dickevers

dick evers

Dick is als docent verbonden aan de Faculteit van de Kunsten Maastricht, designer, Feng Shui expert, kunstenaar én actief als ondernemer.

><

Portret-(Desiree-Tonnaer)-(1)

désirée tonnaer

Désirée is beeldend kunstenaar. Zij maakt veelal beelden in de openbare ruimte, zowel autonoom als toegepast. In 2014 exposeerde het Museum aan het vrijthof een retrospectieve tentoonstelling van haar werk. Recent maakt ze i.o.v. architect Bernard Tschumi een monumentaal hekwerk voor de Nieuwe Haagse Passage.

><

Foto-Karel

karel janssen

Karel Janssen werkt bij de Art Faculty Zuyd Maastricht. In de faculteit is hij de spil voor alle Academies in het veld van Cultureel Ondernemen. Via zijn Bureau, Creative City Zuyd, vonden veel studenten de weg naar een eigen onderneming. Daarnaast is hij betrokken bij de internationale ontwikkelingen van de faculteit. Creative City Zuyd ondersteunt Designday op vele manieren.

><

rinusvdberg

rinus van der berg

Rinus is industrial & architectural designer, Design consultant en bestuurslid van de LDA (Limburgse Design Associatie). Hij is ook de auteur van van C2C (Cradle to Cradle) for Kids.

><

symon-algera

symon algera

Symon werkte als OD-er bij DSM en als Hoofd P&O bij Ziekenhuis Heerlen. Hij is momenteel lid van de SESAM Academie, een vrijwilligersorganisatie van senioren met advies op maat voor bestuurders van vrijwilligersorganisaties.

><