programma

Het thema van Designday is dit jaar The Beauty of Waste. Actueler kan bijna niet, nu steeds meer ontwerpers, architecten, bedrijven en organisaties zich bezig houden met duurzaamheid, afvalstromen en de circulaire economie. In een uitgebreid side-programma met lezingen en workshops laat Designday zien dat ontwerpers de meest creatieve ideeën bedenken om het probleem van (zwerf-) afval op te lossen. Bekende en beginnende getalenteerde ontwerpers worden uitgenodigd om te reflecteren op drie thema’s: Recycle, Reuse en Prevent.

><

VRIJDAG

Het programma van de vrijdag avond is alleen voor deelnemers aan het openingsdiner.

17.00u Start openingsavond met borrel

17.00u Waste Drum door Laurens Beijer

Openingsdiner, verzorgd door Cas Driessen, designer én kok, samen met La Pepita by Vroegop

Made for Maastricht Design Award

Preview expo Centre Céramique Mosa Fabrica II

21.30u Waste Walk

><

 

ZATERDAG

10.00u Open

Hele dag: preview expo Centre Céramique – Mosa Fabrica II en mini expo Misbaksels

10.45u Waste Drum door Laurens Beijer

11.00u Waste Walk

11.00u Workshop door RE4MERS

11.00-14.00u Designer@work Vormstof – Bellefroid 2.0

12.30-13.00u Lezing door Marijn Muller van Cartoni Design

13.00u Workshop door RE4MERS

15.00 Waste Walk

16.00u Workshop door RE4MERS

16.30-17.30u Presentatie en rondleiding door Wim Dijkman – Centre Céramique

18.00u Designday meets Docfest – vertoning korte docu over the Beauty of Waste

19.00u Sluiting

><

Designroute

Vanaf 7 mei kan de bezoeker de hele maand terecht in Maastricht voor de speciale designroute die Designday heeft uitgezet. Dit keer is de route diverser en uitgebreider dan vorig jaar. De route leidt langs straatjes met bijzondere designwinkels, door het historische Jekerkwartier met de vele kerken en kloosters en het bruisende Sphinxkwartier, de culturele, creatieve en ondernemende wijk in ontwikkeling. Naast een bezoek aan het Vrijthof, valt ook veel te shoppen, van de Bijenkorf tot een klein winkeltje. En uiteraard zijn de leukste plekken uitgezocht voor koffie, Limburgse vlaai, biertje of biologische lunch. Dus voor, na of tijdens het event Designday: loop eens een rondje door hotspot Maastricht en laat je verrassen. Download hier de pdf van de plattegrond.

><

1koloms__0003_diner

openingsdiner

Het thema ‘The beauty of waste’ wordt dit jaar letterlijk vertaald in het openingsdiner op 25 mei in de Decorfabriek. Cas Driessen, designer én kok, zal samen met La Pepita by Vroegop (een Maastrichtse horeca, winkel en catereraar die werkt met verse seizoensproducten) het thema letterlijk vertalen in een duurzaam, interactief en speels diner. We beloven een avondvullend programma. We beginnen met een borrel rond 17 uur.  Dit diner is een netwerkgelegenheid bij uitstek. Steeds meer ondernemers en designliefhebbers weten de weg naar onze tafel te vinden.

De prijs van een couvert is € 48,- en dat is inclusief drank. Het aantal couverts is beperkt, dus reserveer tijdig. Stuur een mail naar backoffice@designday.nl om te reserveren voor het diner.

><

 

lezingen

Een vast onderdeel vormen de lezingen die dit jaar als thema ‘The beauty of Waste’ hebben. Op zowel zaterdag als zondag staan lezingen van internationaal gerenommeerde sprekers uit de designwereld op het programma. Zo geeft Cartoni Design op zaterdag een presentatie in het teken van Reuse. Ontwerpers Lore Langendries en Teresa van Dongen vertellen op zondag meer over hun werk onder het subthema: Prevent. Lees meer >>

><

side program

Deze editie van Designday kun je zelf aan de slag met het thema ‘Beauty of Waste’ in verschillende workshops. Deze zijn nog in ontwikkeling.

Daarnaast vinden er kleine mini expo’s plaats gerelateerd die een eigen blik werpen op het thema en kan je ontwerpers aan de slag zien in een Designer@work op de vloer.

Lees meer >>

><

veiling‘designers for design’ veiling

Als designminnend publiek bij de ‘Designers for Design veiling’ aanwezig willen zijn? En wellicht ook willen bieden op een handgemaakte stoel, een unieke keramische vaas, een kast met ingelegde houtsoorten, of een opmerkelijke prototype bureaulamp van een topontwerper?

Designday biedt op zondag 27 mei 2018 deze uitgelezen kans om de bekende veilingmeester, kunstenaar en performer Limmy Scheres aan het werk te zien. Om klokslag 16 uur staat hij op de vloer van het event Designday om op zijn kenmerkende ludieke wijze de meest exclusieve en unieke designstukken onder de hamer te brengen. Aanwezig zijn bij de veiling met een borrel? Zorg dat je om 16u klaar zit in de Decorfabriek.

vorm_hamer

><