programma

Het programma van Designday op 25-27 mei 2018 is volop in ontwikkeling

Het thema van Designday is dit jaar The Beauty of Waste. Actueler kan bijna niet, nu steeds meer ontwerpers, architecten, bedrijven en organisaties zich bezig houden met duurzaamheid, afvalstromen en de circulaire economie. In een uitgebreid side-programma met lezingen en workshops laat Designday zien dat ontwerpers de meest creatieve ideeën bedenken om het probleem van (zwerf-) afval op te lossen. Bekende en beginnende getalenteerde ontwerpers worden uitgenodigd om te reflecteren op drie thema’s: Recycle, Reuse en Prevent.

><

1koloms__0003_diner

openingsdiner

Een vast element van Designday is het openingsdiner. Het openingsdiner is een goed verzorgd driegangendiner op de openingsavond van het evenement, waarbij designers, journalisten, sponsoren en de leden van het Comité der Dwarsverbanden aanschuiven. Dit diner is een netwerkgelegenheid bij uitstek. Steeds meer ondernemers en designliefhebbers weten de weg naar onze tafel te vinden. Stuur een mail naar backoffice@designday.nl om te reserveren voor het diner.

Voor mensen van de pers en bloggers hebben we voor het openingsdiner een beperkt aantal couverts gereserveerd. Wilt u hiervoor in aanmerking komen, mail dan naar  info@designday.nl. Wij laten u dan snel weten of er nog couverts beschikbaar zijn.

><

Designroute

Vanaf dinsdag 1 mei kan de bezoeker de hele maand terecht in Maastricht voor de speciale designroute die Designday heeft uitgezet. Dit keer is de route diverser en uitgebreider dan vorig jaar. De route leidt langs straatjes met bijzondere designwinkels, door het historische Jekerkwartier met de vele kerken en kloosters en het bruisende Sphinxkwartier, de culturele, creatieve en ondernemende wijk in ontwikkeling. Naast een bezoek aan het Vrijthof, valt ook veel te shoppen, van de Bijenkorf tot een klein winkeltje. En uiteraard zijn de leukste plekken uitgezocht voor koffie, Limburgse vlaai, biertje of biologische lunch. Dus voor, na of tijdens het event Designday: loop eens een rondje door hotspot Maastricht en laat je verrassen.

><

lezingen

Als vast onderdeel zijn er de lezingen. Voor zowel zaterdag als zondag staan lezingen door internationaal gerenommeerde sprekers uit de designwereld op het programma. Luister naar de verhalen van morgen. Zo geeft Cartoni Design op zaterdag een lezing in heet teken van Reuse. Lore Langendries en Theresa van Dongen vertellen ieder op zondag meer over hun werk in het teken van Prevent.

Lees meer >>

><

workshops

Deze editie van Designday kun je zelf aan de slag met het thema ‘Beauty of Waste’. Zo is er een workshop door Vormstof en Centre Ceramique waarin je oud iconisch werk nieuw leven inblaast.

Lees meer >>

><

veiling‘designers for design’ veiling

Eén van de vaste elementen van Designday is de veiling, de zogenaamde ‘Designers for Design veiling’. Deze veiling gaat op de zondag om 14.00 uur van start. Voor deze veiling doneren deelnemende designers een stuk van eigen hand. De opbrengst van de veiling vloeit in de kas van stichting Platvorm, de organisatie achter Designday. De ontwerpers dragen op deze manier hun steentje bij om van Designday een succes te maken. De designer bepaalt zelf het startbod, beginnend vanaf één euro. Veilingmeester, kunstenaar en performer Limmy Scheres probeert vervolgens de biedingen zo hoog mogelijk op te drijven.

De transacties worden ter plekke afgehandeld; er is een pinautomaat aanwezig voor het afrekenen van de veilingstukken. De nieuwe eigenaren nemen hun aankopen meteen mee naar huis.

vorm_hamer

><