2e header fb

Twaalfde editie Designday gaat over grenzen

19 t/m 21 mei 2017

Meer internationaal en interactief

Tijdens de twaalfde editie van Designday gaan we nog meer over de grens, letterlijk en figuurlijk. Het aandeel van buitenlandse ontwerpers zal dit jaar hoger liggen dan ooit door een aantal Duitse inschrijvingen, waaronder de deelname van Dutch Design Exchange. Daarnaast verkennen we figuurlijk de grenzen van productontwikkeling en ontwerp met het thema ‘Upcycling Matters’. Hoe kan designontwerp en –productie zorgen voor een duurzame wereld? En we betrekken bezoekers nadrukkelijk bij het ontwerp- en maakproces.

Vrijdag

Tijdens het gebruikelijke openingsdiner gaan we in een vernieuwd jasje op zoek naar de betekenis en waarde van voedsel. Ook zal de vraag worden beantwoord welke ontwerper er het beste in is geslaagd om een toestel te ontwerpen voor de openbare ruimte van Maastricht met meerdere interactieve functies. En daarmee op Designday schitteren met de tweede Made for Maastricht Design Award.

Zaterdag en zondag

´We hoeven ons gedrag niet aan te passen om te bouwen aan een duurzame wereld´, zegt ontwerper Jörn Behage. Hij houdt zich al dertig jaar bezig met duurzame productontwikkeling. Op zaterdag 20 mei leidt hij ons langs de ontwikkelingslijnen van upcycling en recycling en biedt hij een perspectief voor de toekomst. Lees hier meer over Jörn Behage.

Ook kan je op zaterdag en zondag deelnemen aan verschillende workshops in het kader van  ‘Upcycling Matters’. Workshops van Wisse Trooster van Qoowl waar je beter naar recycling producten leert kijken. Humade laat je je gebroken servies met een eeuwenoude Japanse techniek repareren. Pulp Fabrics leert je een oude techniek aan om stoffen aan elkaar te verbinden. Ook zijn er pitches van Duitse, Belgische en Nederlandse ontwerpers die zich bezig houden met ‘Upcycling Matters’.

Een lezingenprogramma in samenwerking met Cube Design Museum in Kerkrade is nog in ontwikkeling. Vertrouwd in ons pakket zijn de TrendTours en op zondag de Designers for Designers Veiling. Tot op Designday!

Ga terug naar het hele programma >>