Waste Drum

Laurens Beijer

Muzikant Laurens Beijer opent en het event Designday met een Waste Drumsolo; en sluit het op zondag ook af. Zijn bij het thema Recycle passende Waste drumkit vervaardigt hij uit ter plekke aangetroffen materialen als verroest schroot. Daarnaast ging hij in zijn woonplaats Utrecht op jacht naar schroot, radiatoren en wasmachinetrommels die het muzikale spektakel luister kunnen bijzetten.

Ook zijn drumsolo zelf is een knipoog naar het veelvuldig samplen van muziek – met gerecyclede versies van James Brown tot André Rieu.

Beijer komt uit een muzikale familie; zijn ouders spelen in een ensemble gespecialiseerd in Barokmuziek. En hij en zijn broers speelden al op vroege leeftijd verschillende muziekinstrumenten. Zijn broers zijn de klassieke kant op gegaan, Laurens is de vreemde eend in de bijt die in de lichte muziek zit.

Beijer studeerde Music Production & Performance aan de HKU in Utrecht en is drummer met een voorkeur voor hiphop maar ook componist, muziekproducent en -technicus. Met de band Oud Schuim speelt hij echter bas. De band releast deze zomer een EP en speelt op festival Wonderfeel (20 t/m 22 juli 2018).

Waste Drum van Laurens Beijer, van 25 t/m 27 mei:
openingsavond 25 mei ca 17.00 uur
zaterdag 28 mei ca 10.45 uur
en zondag ter afsluiting om 17.45 uur

><

<< Ga terug naar het side-program overzicht

><